Antilopbébit hozott a gólya Nyíregyházára

2015.02.17. 11:06 - kapanyél

Az Állatpark legifjabb lakója az 1 hetes szitatunga (Tragelaphus spekei), aki születése után néhány pillanat alatt lábra is állt. Természetes élőhelyén, Közép-Afrika mocsaras területein, számtalan ragadozó leselkedik rá, ezért már születése pillanatától résen kell lennie.

Ez a kecses antilop élete nagyobb részét vízben vagy annak közelében tölti. Jól úszik, és gyakran teljesen elmerül, ha veszélyt érez, vagy ha táplálkozik. Hosszú patái papucsszerűen megnyúltak, így alkalmazkodott az állat az ingoványos talajon való mozgáshoz.

A hím akár 120 kilogrammos is lehet, majdnem 2x nagyobb a nősténynél. 50-90 cm hosszú tülkös szarvat visel, barnás színű szőrzete pedig jóval sötétebb árnyalatú, mint a tehén vörösesbarna bundája. Latin neve John Speke, a Nílus forrásának felfedezője előtt tiszteleg.

A jelenleg alig 1kg-os kis nősténnyel már 10 főre növekedett a Nyíregyházi Állatpark szitatungaállománya. Tavasztól a Tarzan ösvényén Grevy-zebrákkal, nyársas antilopokkal, struccokkal, nagy kudukkal és Rothschild-zsiráfokkal él majd a fekete kontinens különleges élővilágát bemutató kifutórendszerben.

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása