Mit csináljunk a hétvégén?

2013.02.02. 09:15 - pitypalang

Szombaton még tavaszias-esős idő várható, de aztán megint visszajönnek az éjszakai fagyok, és hó is eshet. Sok helyen már kinyílt a hóvirág, a téltemető, a madárkák is egyre vidámabban csiripelnek reggelente, úgyhogy minden jel arra utal, egyre közelebb van már a tavasz.

téltemető.jpg

- Ha esik az eső, a kamrában, pincében azért körülnézhetünk, milyen állapotban vannak az ott tárol cserepes növények, virághagymák, -gumók. A teleltetett muskátlit alaposan megmetszhetjük.

- Spenótot, téli salátát, sárgarépát és petrezselymet akár már a kertbe is vethetünk, de ha van melegházunk, elkezdhetjük vetni a többi zöldségfélét is.

- Ha maradt virághagymánk (vagy elfelejtettük elültetni novemberig), próbálkozhatunk velük a meleg ablakpárkányon, így hamarabb eljön a tavasz, legalábbis a lakásba.

A tavasz közeledtével egyre több hétvégi program közül is választhatunk. A szentendrei Skanzenbe már ezen a hétvégén eljönnek a busók, így ízelítőt kaphatunk a jövő hétvégi mohácsi buliból. Részletek itt.

Kaposváron is megkezdődik a téltemetés a Dorottya és Farsangi Napokon.

Budapesten az Állatkertben Mackófesztivál remek programokkal. Ingyen mehet be az a 14 év alatti gyerek, aki brummogva érkezik a bejárathoz.

Aki pedig csöndre vágyik, menjen a Mai Manó Házba, ahol Kovalovszky Dániel „Zöld Csend” c. fotókiállítása látható az erdő négy évszak alatt mutatott arcairól. Részletek itt.

Szép hétvégét!

3 komment Címkék: farsang programajánló hóvirág busó téltemető mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2013.02.02. 12:20:04

a téltemetéssel a farsang nem ´kezdödik hanem végzödik 11.11.-töl hamvazó szerdáig,ami az idén 03. 06,tart

pitypalang 2013.02.02. 13:16:31

@lüke: Én úgy tudom, a farsangi időszak Vízkereszttől (január 6.) Hamvazószerdáig (idén február 13.) tart. Egyébként azt írtam, hogy a téltemetés kezdődik meg Kaposváron, nem a farsang:)

lüke 2013.02.10. 10:19:16

@pitypalang:
Márton napon kezdödik,igen a magyar WP ezt írja de
bövebben
de.wikipedia.org/wiki/Karneval,_Fastnacht_und_Fasching#Fasching
s nem pongyola gondolkodók, wikipédia szerkesztök tudják
brauchtumskalender.ooe-volkskultur.at/brauch-120-faschingsbeginn_am_1111_um_1111_uhr
(a németeknél inkább ez az ünnepi szokás,mint a valentin nap, ami pl a rómaiktól ered és a normannok vitték tovább igy anglo-fr szokás -gran bretagne!-)

de a hamv. szerdát valóban elírtam
süti beállítások módosítása