Mit csináljunk a hétvégén?

2012.11.17. 07:30 - pitypalang

Ködös, párás, borongós, de még fagymentes idő várható a hétvégén, úgyhogy még mindig lehet a kertben tenni-venni, de akár trópusi hangulatú programokat is választhatunk a szürkeség helyett.

P4140559[1].JPG

- A hulló falevelek folyamatosan ellátnak munkával, még ha csak a gyepről kell is összegereblyézni. A bokrok, fák tövében nyugodtan otthagyhatjuk.

- Még mindig lehet gyümölcsfákat telepíteni, bogyósgyümölcsűeket ültetni vagy bujtásról szaporítani.

- A tavasszal virágzó díszcserjéket már nem szabad metszeni.

- Érdemes gyomlálni is, így tavasszal kevesebb dolgunk lesz.Ha pedig már most unjuk a szürkeséget, Budapesten két színes program is várja az érdeklődőket:

A Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeumban már pénteken megnyitott, de egész hétvégén megtekinthető  az Orchidea és Bromélia Kiállítás, mely idén a Budavári Kertészetről emlékezik meg. A Palotát körülvevő kertet Hunyadi Mátyás hozta létre, ahol különleges növények - pl. a Budavár cattleya is - éltek. Távoli leszármazottait, a nagyvirágú, színes Cattleya-hibrideket megismerhetjük a kiállításon. Részletes program itt.

A Füvészkert szombaton és vasárnap egzotikus trópusi gyümölcsöskertté alakul át. Érdekes előadásokból tudhatjuk meg, melyik növény okozhat hallucinációt, melyik mérgező vagy éppen ártalmatlan. Ingyenes gyümölcskóstolón (a készlet erejéig) próbálhatjuk ki, érdemes-e egy-egy gyümölcsre beruházni, a gyerekek kókuszdióért mászhatnak kötélre. A földön maradók pedig próbára tehetik tudásukat a növényfelismerés terén. További részletek itt.

Szép hétvégét!

5 komment Címkék: programajánló kiállítás orchidea gyümölcsfa gyomirtás kerti munkák mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ViktoriaF 2012.11.17. 19:57:06

A keprol azt hitten, orchia atultetesrol adnak tanacsot, mert most idealisak a korulmenyek. Van egy pont ilyen, ami mostanra csirazott ki, de nem tudom, mit csinaljak vele, hogy megnojon es viragozzon.

pitypalang 2012.11.17. 21:16:25

@ViktoriaF: Az orchideákban nem vagyunk nagyon otthon, de az Orchidea Társaság oldalán lehet kérdezni: orchideatarsasag.hu/
Hátha ők tudnak segíteni:)

HPP · http://kaktusz-orchidea.hu 2012.11.17. 21:47:50

@ViktoriaF: Kedves Viktória!
Át ne ültesd most! Most a legrosszabb a túlélési esélyek, amikor ilyen kevés a fény. Az nem tudom, hogy mit takar, hogy mostanra csírázott ki? Hozott egy sarjat?
Amúgy itt írtam az orchidea átültetésről, mikor is kell: kaktusz-orchidea.hu/orchideaat.html

ViktoriaF 2012.11.18. 16:41:06

@HPP: Bocs, nem voltam specifikus. Igen egy uj sarj nott rajta, de nem tudom igazan mit csinaljak vele. A noveny, amin nott nagyon robossztus viragzo volt, tobb, mint fel evig viragzott, es amikor az utolso virag lehullott, akkor jott ez kicsi noveny. Cymbidium egyebkent, de nem tudok semmit az orchideakrol. Koszi a linket, megnezem.

ViktoriaF 2012.11.20. 18:28:17

Van egy naiv kerdesem: Vannak Magyarorszagon invazivnak tekintheto orchideak?
süti beállítások módosítása