Könyvajánló

Megérkeztek téli pihenőhelyükre a vadludak

2011.12.06. 17:00 - kapanyél

Ha már ilyen madaras napot tartunk, talán emlékeztek rá, hogy nem olyan rég hétvégi programnak ajánlottuk a Tatai Vadlúd Sokadalom c. eseményt. Új, kerti kis vendégeinket bemutató sorozatunk szerzői, Csonka Péter és Pénzes László régóta részt vesznek a szervezésben, hogy minél többen megcsodálhassuk az északi költőterületeikről érkező vadludak behúzását.

A tatai Öreg-tó már évszázadok óta kedvelt téli pihenőhelye ezeknek a népszerű madaraknak. Meglepő választásnak tűnhet a félénk vadludak részéről, hogy éppen egy olyan tavon igyekeznek átvészelni a hideg téli hónapokat, amely nem egy védett nemzeti park területén fekszik, hanem egy nyüzsgő város központjában. Mégis, számuk évről-évre jelentős. A tavalyi Vadlúd Sokadalom alkalmával több mint 26 000 madarat számoltak össze a lelkes madárfigyelők.

A Tatai Vadlúd Sokadalom madárfigyelők és civilek körében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Az elhivatott madarászok ilyenkor egész napos madármegfigyelő versenyen mérhetik össze tudásukat, és rangos szakmai programokon vehetnek részt, míg a civilek számára kiváló lehetőség, hogy egy hangulatos napot töltsenek el a madarakkal az Öreg-tó partján.

Aki szeretne még többet megtudni a vadludak vonulásáról, vagy kíváncsi, honnan tudják a költöző madarak, hogy itt az ideje útra kelni, esetleg érdekli, hol telelnek más madarak, és milyen szempontok alapján választják ki téli pihenőhelyüket, vagy egyszerűen csak rajong a madarakért és szeretne még többet megtudni róluk, annak ajánljuk figyelmébe a Cser Kiadó gondozásában megjelent A madárvonulás atlasza című, gazdagon illusztrált kötetet.

Forrás: www.vadludsokadalom.hu

Szólj hozzá! Címkék: könyvajánló tatai vadlud sokadalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása