Zsázsacsíra

2011.03.24. 10:20 - sztroberri

A zsázsát eddig csak kis növényke formájában ismertem, úgy szeretem is. Most kipróbáltam a csíraváltozatot, mely ugyan nem aratott nálam akkora sikert, mint az eddigiek, de azért megosztom veletek, hátha másnak bejön.

Egy tálhoz 1 ek. magot jól megmosok, alaposan lecsepegtetem, mert nagyon könnyen berohad. Világos, de nem napsütötte helyre rakom, és naponta egyszer átöblítem. 3-4 nap múlva fogyasztható, lehetőleg még a zöld levélkék megjelenése előtt, mert azután kesernyésebbé válik. 

1. nap2. nap
3. nap4. nap

A többi csírához hasonlóan vajas kenyérrel, salátákban, levesekben finom. Jellegzetes, kissé kesernyés ízű. Sok A-, C-, E-vitamint és béta-karotint tartalmaz. Telítetlen zsírsavtartalma hatásos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Klorofillja vértisztító. Általános immunerősítő, emellett enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő, sőt, potencianövelő hatásáról is ismert:)

 

Szólj hozzá! Címkék: csíra vitaminok vértisztító immunerősítő potencianövelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.