Utolsó kommentek:

czmor 2017.09.24. 21:15:41

@phaszfej: csoda guszta vagy és honnan tudodmelyik a jó ha sosem csináltad.

Bejegyzés: Máriatövis, a májvédő gyógynövény

Gitram 2017.09.24. 13:42:18

A kertemben totál gyomirtóval lepermeteztem a tarackot. Tavasszal sütni való tököt ültettem bele. Lett is rajta termés, de korán kezdett egy kicsit száradni a levele. Kérdésem az lenne, hogy a tök nem-e felszívott vegyszert, tehát káros e a szervezetre. Köszönöm.

Bejegyzés: Elhanyagolt kert rendbetétele - További lépések

kiskriszta 2017.08.06. 14:02:12

Minden környezettudatosan gondolkodó embernek figyelmébe ajánlom a témát. Sokan hiszik, hogy ha nem szemetelnek, akkor már környezetbarát módon élnek, pedig a komposztálás szerintem hasonlóan alapvető dolog kellene hogy legyen minimum a kertes házakban élőknek.
Itt is egy leírás a komposztálás alapjairól:
okosarok.hu/komposztalas

Bejegyzés: Tökéletes komposzt néhány hónap alatt

BNati 2017.07.18. 15:49:40

Na, pedig ezt mi is meg szerettük volna nézni. Szomorú, de addig is mutatok egy cikket, mai abban segít,hogyan legyen vintage kertünk. lakberinfo.hu/kert/kertek/2017-06-13-vintage-dekoracio-a-kertben-konnyen-megvalosithato-otletekkel/

Bejegyzés: Vandálok a Füvészkertben

kmera 2017.07.06. 16:12:07

Ha nem jön be a túróhoz és a tökhöz, ki kell próbálni a halakhoz, citrommal, snidlinggel pl. még egy sima tonhalkonzervből készült szendvicskrémet is nagyon feldob, vagy papírban/alufóliában sült halhoz szintén jó.. Vagy pedig mindenféle grillezett húsokhoz kapros joghurtként.
Nagyon üdítő íze van szerintem -)
Nálunk egészen gazdag, kötött talaj volt, de jól bírta, mindig volt bőven.

Bejegyzés: Finom fűszer, szép vágott virág – a kapor dicsérete

kkm.furdancs 2017.07.06. 12:17:30

Ebbe az évben mindenhol kapor bújt elő, tavaly semmi nem volt, még a vetettek sem igyekeztek, tényleg hektikus növény :)

Bejegyzés: Finom fűszer, szép vágott virág – a kapor dicsérete

kapanyél 2017.07.06. 08:29:04

@Krutzifix: Szárítani mindent lehet, csak a kapor pl. sokat veszít az értékéből, de attól még működhet. Csak össze sem hasonlítható a frissel. A telepítéssel meg kitartóan kell próbálkozni, hátha egyszer mégis meggondolja magát Őszeszélyessége :)

Bejegyzés: Finom fűszer, szép vágott virág – a kapor dicsérete

Krutzifix 2017.07.06. 07:53:13

A fűszercsomagokban árult kapor hogy készül, ha szárítani nem érdemes? Egyébként én szárítgatom is, fellógatva, ahogy itt is írva vagyon a magokkal kapcsolatban, és bár igaz, nem olyan erős ízű, mint a friss - semmi nem olyan -, de eddig azt tapasztaltam, hogy használható akár kovászos uborkához is.
Egy bajom van, nehezen telepedik meg az ici-pici kertecskémben. Próbáltam már magról, máshonnan gyökerestől áttelepített növényről szaporítani, de eddig még kevés sikerrel. No, majd jövőre :)

Bejegyzés: Finom fűszer, szép vágott virág – a kapor dicsérete

fiatlux 2017.07.01. 15:06:04

@Fanyuvo: Tudtommal sem a reteknek, sem másnak nincs ilyen hatása. Ugyanúgy, mint a mézet, az epeváladékot is cseppfolyósabbá teszi, így enyhíti az epés panaszokat (ha majd megtalálom, közlöm a forrást is).

Bejegyzés: Fekete retek

Bambano 2017.06.29. 20:57:31

nekem azért fáj jobban Kishantos, mint a többi, mert sok évnyi biogazdálkodást egy rossz mozdulattal tönkre lehet tenni, és azt helyrehozni nem lehet. csak megint sok év alatt.

tehát amíg az átlag fideszes lerablás helyrehozható, addig Kishantos nem. az örökre ment a levesbe, az értékei meg titokban maradnak ezentúl.

Bejegyzés: Kishantos pert nyert a magyar állammal szemben

BiG74 Bodri 2017.06.29. 15:50:30

@Bambano:
Csatlakozom, színtiszta aljas arrogáns, fideszes rablás történt Kishantoson!

Bejegyzés: Kishantos pert nyert a magyar állammal szemben

miyagawa 2017.06.29. 13:55:54

Kimondottan félrevezető leírás, különös tekintettel a füge termékenyülési szokásaira. Magyarországon nem él fügedarázs, viszont az úgynevezett "adriai" tipusú fügét szokták telepíteni, amelyik partenokarp, azaz megtermékenyítés nélkül terem.
Itt lehet a fügefajtákról és a megtermékenyülésről olvasni, melegen ajánlom:
terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/fuge.html

Bejegyzés: A fügedarazsat pótolhatja az öntözés

Bambano 2017.06.29. 12:39:25

gazemberség csúcsa, amit a maffia művelt kishantossal.

Bejegyzés: Kishantos pert nyert a magyar állammal szemben

kapanyél 2017.06.21. 06:46:37

@: A képen látható kártevő a pajzstetű. Ajánlott növényvédő szer ellene a Mospilan 20 SG. A csomagoláson feltüntetett élelmezés-egészségügyi várakozási időt feltétlenül be kell tartani!

Bejegyzés: A málna és a tűz

2017.06.13. 23:35:48

Üdvözlet!

A minap kimentem a málna bokrainkhoz és olyan látvány fogadott, hogy a termőrügyek tövénél és a friss hajtásoknál a levelek összepöndörödtek. Kibontva őket az alábbi kép fogadott:
drive.google.com/open?id=0Bw31r9kXSeolSlFjelpfTFJPOGc

Mi a búbánat ez és mit lehet tenni ellenük?
Válaszát előre is köszönöm!

Bejegyzés: A málna és a tűz

András Horkay 2017.06.07. 09:54:03

@kapanyél: a fentebb leírtakkal már megoldható a dolog, csak barkácsolnod kell. Ha a cuccot gyári műanyag eszközzel oldják meg, akkor meg van mentve a föld :) Csak körbe kell pakolni a veteményest és kész. A probléma az hogy a műanyag meg drága. Elképzelhető műanyag (szürke) vizvezeték csőből - félbevágva- legyártani, az egyik fele alul a tároló, a másik fele a tető, belülre meg beleragasztod a kőzetgyapotot a tetőbe. Csak a cső is drága. Olcsó eszköz a két literes ásványvizes palackból megcsinálni úgy hogy levágod a nyilás részét és így össze lehet őket dugni. Ez a legolcsóbb, de megint csak vacakolni kell vele. Ha van jobb ötlet találjuk ki mitől lesz egyszerű és olcsóbb. Ha nincs benne szigetelés nem mászik bele, mert neki a hűvös a lényeg. Nagyüzemi megoldásnak ezek persze nem jók, oda tényleg gyári cucc kell. De ha nem csinálnak semmit, megeszik mindent csak még nem érzékelik a veszteséget igazán, mert a kutya sem nézi. Permetezni nem lehet, mert eleve elbújik. A méreg meg ilyesmi gyakorlatilag hatástalan, kicsi a valószínűsége hogy nagy veszteséget okoz. Csökkenti a számukat pár százalékkal, de na puff, gyorsabban szaporodik mint a veszteség (hasonló az egérhez).

Bejegyzés: Végső nyughely házatlan csigáknak

Venesz 2017.06.05. 11:31:16

@mpl: "De, agyoncsapom, gyorsan és nem kínzom halálra..."

"De semmilyen állatot nem ölök meg, csak azért, mert nem aszerint él, ahogy nekem jó."

Ez a két egymás után leírt mondatod némileg következetlenségre utal. Feltehetően azért csapod agyon a szúnyogot, mert nem szereted, ha megcsíp, azaz nem aszerint él, ahogy neked jó. És megölöd.
Én is megölöm a szúnyogot, legyet, meztelencsigát, csak éppen nem próbálok magyarázkodni. Te belebonyolódtál rendesen.

Bejegyzés: Végső nyughely házatlan csigáknak