A Karib-tenger kaktuszai

2017.09.06. 07:45 - kapanyél

A karibi szigetvilágról a fehér homokos, kókuszpálmás tengerpartok, égszínkék óceán, korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe. Meg esetleg a kalózok…

Bármilyen furcsa, ez a valóban trópusi szigetvilág igen sok kaktusznak is otthont ad. Ezen egzotikus növénycsodák tárlatára invitálja a növénykedvelőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete 2017. szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében.kep4.jpg

A karibi növényvilágot természetes környezetüket megjelenítve mutatják be a kaktuszgyűjtők, élőhelyi fotókkal társítva.

kep3.jpg

A kiállításon bemutatják a ritkán látható, és Dr. Mészáros Zoltán által először leírt kubai dinnyekaktuszokat /Melocactus nemzetség/, melegkedvelő oszlopkaktuszokat, de megjelennek az epifita kaktuszfajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában.

kep5.jpg

Ezenkívül az országos kiállításhoz híven láthatók lesznek vegyes kaktuszgyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

A rendezvény ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, étel, ital és kávékínálat várja a vendégeket a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben!

A kiállítás egyben emlékkiállítás: az idén elhunyt Farkas János izsáki gyűjtő szakmai életútját idézi meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel. Farkas János a kaktológia külföldön is ismert szakembere, a legnagyobb fajszámú hazai magángyűjtemény létrehozója volt.

A kiállítás helyszíne: ELTE Füvészkert, Budapest VIII. Illés u. 25.

Időpontja: 2017. szeptember 8-10., naponta 9-17 óráig

További információ: www.kaktuszgyujtok.hu

Aki pedig szeretne páros belépőt nyerni, csupán az alábbi kérdésre kell helyesen válaszolnia:

Mi a Melocactusok magyar neve?

  1. Dinnyekaktuszok
  2. Hagymakaktuszok
  3. Télálló kaktuszok

A helyes választ a kapanyelinfo@gmail.com címre várjuk.

Beküldési határidő: 2017. szeptember 7. (csütörtök), 20 óra

A helyes választ beküldők között 5 db páros belépőt sorsolunk ki, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Jó játékot!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása