Kishantos pert nyert a magyar állammal szemben

2017.06.29. 08:11 - kapanyél

2017. június 28-án megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. Ez az úgynevezett mezei leltár értéke - adta közre a Greenpeace Magyarország.

kishant.jpg

A mezei leltár annak az elvégzett munkának a költségeit jelenti, amellyel a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ biztosította, hogy a területet ökológiai gazdálkodásra alkalmas állapotban tudja átadni az új bérlőknek. Erre egyébként 2013-ban maga az NFA szólította fel a kishantosiakat.

Ez a gyakorlatban a 2013-as őszi vetést jelentette, amelynek közel 20 millió forintos árát – amelyet a jogszabályok alapján az NFA-nak ki kellett volna fizetnie az ökogazdaság számára, miután a területet átadta az új bérlőknek  – a kishantosi ökogazdaság sosem kapta meg.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ezért ebben az ügyben is bírósághoz fordult 2014-ben, amely most, jogerős ítéletével, jogosnak ismerte el az ökogazdaság követelését és a magyar államot képviselő NFA-t közel 20 millió forintos tartozás megfizetésére kötelezte.

Ez ugyan sovány vigasz a teljes károkozáshoz képest, ami Kishantoson történt, de mégis valami...

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2017.06.29. 12:39:25

gazemberség csúcsa, amit a maffia művelt kishantossal.

BiG74 Bodri 2017.06.29. 15:50:30

@Bambano:
Csatlakozom, színtiszta aljas arrogáns, fideszes rablás történt Kishantoson!

Bambano 2017.06.29. 20:57:31

nekem azért fáj jobban Kishantos, mint a többi, mert sok évnyi biogazdálkodást egy rossz mozdulattal tönkre lehet tenni, és azt helyrehozni nem lehet. csak megint sok év alatt.

tehát amíg az átlag fideszes lerablás helyrehozható, addig Kishantos nem. az örökre ment a levesbe, az értékei meg titokban maradnak ezentúl.
süti beállítások módosítása