Komposztálj velünk, ha iskolás vagy!

2017.02.23. 08:53 - kapanyél

Idén folytatódik a Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda közös programja a Komposztálj velünk, ha iskolás vagy! a Füvészkertben.

Cikk6_kép4.jpg
Az interaktív, gyakorlati foglalkozásra 4-5-6-7-8. osztályos budapesti osztályok jelentkezhetnek.
A résztvevő osztályok megismerkednek a komposztkészítés folyamatával, fontosságával. A gyűjtés, vágás, aprítás, rétegezés, keverés élvezetes kerti munkák. Aki egyszer végigcsinálja a folyamatot a Füvészkertben található komposztálónál, az biztos megjegyzi egy egész életre, hogyan, és miért is kell komposztálni.

679771_253419-20150720-buker-gar2.jpg
A program ingyenes, az alábbi űrlap segítségével lehet regisztrálni. 22 osztályt tudnak fogadni 2017. április 18.- május 31. között, kedden és csütörtökön 10.00 és 11.00 órától. A foglalkozás 1 órát tart.

A program célja: Környezettudatos szemléletformálás az iskolában. A komposztálás folyamatának és fontosságának elsajátítása a gyakorlatban. A résztvevő osztályok diákjai a foglalkozáson megszerzett élmények által mindig emlékezni fognak az itt megszerzett ismeretekre, vagyis, hogy mit, és hogyan komposztáljanak és mire használják az elkészült komposztot. A program által megszerzett tapasztalatok, lehetőséget adnak saját komposztáló kialakítására az iskola udvarán.

kidsandbin2.jpg
További részletek: www.gyerekkertesz.hu
A program a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: komposzt komposztálás Füvészkert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása