Fán terem a hímes tojás

2016.03.27. 08:36 - kapanyél

Német nyelvterületen mindig is nagy hagyománya volt a húsvéti tojásfának: hímes tojásokkal díszítenek fel bokrokat, fákat. Közülük talán a leghíresebb a türingiai Saalfeldben a Kraft család almafája, amelyet az utóbbi években már 10 000 tojás díszített.

húsvét tojásfa hímes tojás

Talán sokan emlékeznek, tavaly megírtuk, hogy az idős házaspár utoljára díszítette fel a kertben álló almafát. Jó hír viszont, hogy a helyiek úgy döntöttek, nem hagyják veszni a település legfőbb látványosságát. Összefogtak, és idén már a városi park egyik fáját díszítették fel kicsik és nagyok.

húsvét tojásfa hímes tojás

 

Aki a napokban nem jár éppen Türingia felé, ne csüggedjen: az utóbbi években nálunk is követőkre talált a tojásfa, hol egyénileg, hol közösségi szinten. Nagyatádon a Horváth házaspár portáján 2500 tojást csodálhatunk meg.

húsvét tojásfa hímes tojás
Fotó: Györke József

Kéthelyen pedig közösségi akció indult: annyi tojást akartak a központban álló fára akasztani, ahányan a települést lakják. Ám annyira lelkesek voltak, hogy túlteljesítették a célt: 2016-ban ez 2282 lett volna, de már majdnem 2800 tojás díszíti a húsvéti fát.

húsvét tojásfa hímes tojás

A következő napokban még biztosan állnak a tojásfák, ha valaki élőben szeretné élvezni a látványt.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: húsvét hímes tojás tojásfa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása