Az inkák kincse a Vajdahunyadvárban

2015.10.29. 07:41 - kapanyél

A Magyar Orchidea Társaság ezen az őszön is elhozza legszebb orchideáit és broméliáit a Vajdahunyadvárba, hogy egy látványos kiállítás keretében megmutassa mindazoknak, akik szeretik ezeket a különleges és titokzatos növényeket, vagy csak szeretnének kikapcsolódni, és gyönyörködni a természet csodáiban.

 

 

A Masdevalliák látványos, színes virágaikkal valódi gyöngyszemei a dél-amerikai köderdőknek. Élőhelyük Ecuador, Kolumbia, és Peru. A virágok formája különleges, nem hasonlít azokra az orchideavirágokra, amelyeket a látogatók ismernek. Egyik fajuk csillogó, piros virágaival a perui Machu Pichu körüli mezőkön élt nagy számban, és ragyogó színével elkápráztatta az arra járókat.

Ma már ezek az orchideák nem találhatók meg ott, a túlzott begyűjtés következtében eltűntek. A nedves köderdők legeldugottabb, ember nem járta helyein élnek már csak a természetnek ezek a ritka gyöngyszemei.

A 18-19. században még nem volt ritkaság tömegével találkozni ezekkel a különleges orchideákkal, amelyek hozzátartoztak az ott élők mindennapjaihoz. Templomaikat is díszítették vele, és sok egyéb célra felhasználták az orchideákat a mindennapi életük során.

Ezeket a kipusztulás szélén álló különleges és egzotikus orchideákat mutatja be látogatóinak a Magyar Orchidea Társaság ez évi őszi kiállításán.

A kiállítás időpontja: 2015. november 6-8.

Nyitva tartás: 10-18 óráig

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

Jegyek elővételben is kaphatók a Múzeum pénztáránál, illetve a kiállítás ideje alatt.

Bővebb információ: www.orchideatarsasag.hu

Aki szeretne ingyen belépőt nyerni a kiállításra, nincs más dolga, mint az alábbi 2 kérdésre helyesen válaszolni.

1.) Hol élnek a Masdevalliak?
a.) Dél-Amerika
b.) Dél-Ázsia
c.) Európa

2.) Évente hány kiállítást tart a Magyar Orchidea Társaság a Vajdahunyadvárban?
a.) Csak tavasszal
b.) Csak ősszel
c.) Tavasszal és ősszel

A válaszokat a kapanyelinfo@gmail.com címre várjuk.

Beküldési határidő: 2015. november 3.

A beküldők között 2 páros belépőt sorsolunk ki. Jó játékot!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: program kiállítás orchidea

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása