Viktóriavirágzás a Füvészkertben

2015.07.22. 10:17 - kapanyél

Akinek péntek estére nincs még programja, az ELTE Füvészkertben csodálatos látványban lehet része: a korábbi évekhez hasonlóan, az óriás tündérrózsa (Victoria cruziana) virágzása várhatóan ismét látható lesz.

 

A vízen úszó óriási virág levelének átmérője idén eléri a 2 métert - sosem volt még ekkora -, pereme pedig 10-15 cm magas. Az óriási levelek akár egy kisgyermek súlyát is elbírják, a korábbi rekord 52 kg volt. A csodálatos látványt nyújtó vízinövény 20-25 cm átmérőjű virága mindössze két éjszakán át nyílik, az első éjszaka hófehér és ananászillatot áraszt, a második éjjel pedig már nyílás után rózsaszínre változik. Idén július 24-én, péntekre várható a virág nyílása.

Különleges esemény lesz a levélpróba, ahova várják a kisgyerekes családokat, akik kipróbálhatják, mennyit bír el a növény levele. A kisgyerekeket ráültetik a Viktória levelére, így kiderül, mi lesz az idei rekord.

Aki szeretne részt venni a levélpróbán, küldjön egy e-mailt a botanikuskert@yahoo.com-ra a gyermek korának és súlyának megadásával. A regisztrációkat 2015. július 23. csütörtök éjfélig fogadják.

A Viktória tündérrózsa virágzása idején a Füvészkert 18 órakor újra kinyit és 23 óráig tart nyitva.

További információk itt.

Forrásokért katt a képekre.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló tündérrózsa Füvészkert Victoria cruziana

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása