Tavaszi zsongás - Corvinus Díszkert 2015

2015.04.21. 09:16 - kapanyél

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában 2015. április 24-26-ig immár 28. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legszínesebb tavaszi, kertészeti és gasztronómiai szakkiállítása és vására, a Corvinus Díszkert . Az évről évre visszatérő népszerű programokon és látnivalókon kívül az idei évben is számos újdonsággal és meglepetéssel várnak mindenkit.

 

A látogatók idén is személyesen találkozhatnak a különböző kertészeti és élelmiszeripari szakterületek képviselőivel, szakembereivel. A szebbnél szebb egynyári virág- és zöldségpalánták, évelők, virághagymák, orchideák, díszcserjék és kertészeti kiegészítők forgatagából kiérve, ízletes és egészséges kézműves élelmiszerek és hazai pincészetek borai közül válogathatnak, mindemellett mesteremberek kínálják egyedi kézműves termékeiket. A Budai Arborétum 6 hektáros területén és az egyetem épületeiben állandó kiállítások, továbbá időszakos bemutatók tekinthetők meg, valamint ismeretterjesztő előadások is várják a rendezvényre látogatókat.

A kiállítás évről évre próbál nagy hangsúlyt fektetni a környezettudatosságra. A látogatók ismeretterjesztő előadások, arborétumi programok és kiállítók révén környezettudatos megoldásokkal ismerkedhetnek meg, mind a háztartások, mind a kertek szempontjából. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak gyógynövényekről, különleges konyhakerti növényekről, látogatható magánkertekről, a talaj- és vízvizsgálatok jelentőségéről és további érdekes témákról. A legkisebbeket hulladék-játszóházzal és növényültetéssel, míg a nagyobbakat a Humusz Szövetség környezettudatos foglalkozásaival és játékaival várják.

A népszerű bonsai kiállítás, egynyári virág- és zöldségpalánta-vásár, kaktuszvásár, arborétumi séták és növényvédelmi szaktanácsadás mellett idén is számos újdonság kap helyet a kiállításon.

A tavaszi virágdíszben pompázó Budai Arborétumban ehető virágokat és virágos söröket kóstolhatnak, biokert-bemutatón, rovarkártétel-felismerésen vagy kézművescsokoládé-díszítésen vehetnek részt az érdeklődők, miközben hagyományőrző táncbemutatók, a fazekasság elsajátításának lehetősége és további változatos programok szórakoztatják a közönséget.

Ne feledje, ha szívügye a növény és a kert, várja Önt a Corvinus Díszkert!

Helyszín: Budai Arborétum, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Időpont: 2015. április 24-25-26.

Nyitva tartás: 9.00-19.00 óráig, péntektől vasárnapig

Pénztárak nyitva tartása: 9.00-18.30 óráig

További tudnivalók és érdekességek:

www.diszkertkiallitas.hu

facebook.com/diszkertkiallitas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló kaktusz gyógynövény bonszáj Budai Arborétum díszkert-kiállítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása