A szerelmes kertész Bálint-napja

2015.02.14. 08:21 - kapanyél

Nem tisztünk meg- vagy elítélni a Valentin-nap létjogosultságát, de az biztos, hogy - amint már egy korábbi posztunkban írtuk - Szent Bálintot anno a jó szándék vezette, amikor összeadta a szerelmeseket. Arról szegény nem tehet, hogy kivégzésének napja a konzumvilág fontos eseményévé vált, és a szerelmeseknek sem kell szégyenkezniük, ha megtartják ezen ünnepet. Az nagyobb baj, ha egy évben csak egyszer, február 14-én…

Amondók vagyunk, hogy egyetlen alkalmat sem kell kihagyni, amikor ünnepelhetünk, szerethetünk, úgyhogy nyugodtan lepjük meg kedvesünket e napon (is). Az alábbiakban néhány egyszerű, gyorsan kivitelezhető ötlet következik, úgyhogy, akinek inge, nyugodtan vegye magára!

Ha még a fenti ötletek láttán sem érzünk magunkban elég kreativitást, kisegít a természet, jobban mondva a szemfüles virágosok: a szívlevelű viaszvirág (Hoya kerrii) levelei egyesével elültetve kaphatók, és kis szerencsével (ha van gyökere) és sok türelemmel akár gyönyörű növénnyé is fejlődnek.

Ha már nyakig benne vagyunk az ünneplésben, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a népi megfigyelések szerint a verebek Bálint-napon választanak párt, és ekkor térnek vissza a vándorló vadgalambok is. A boldog együttléthez hozzájárulhatunk egy kis fazonírozott eleséggel:

Képek forrásai és további öteletek a Kapanyél Pinterest-oldalán.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!


Szólj hozzá! Címkék: szerelem Valentin Bálint

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása