Mit csináljunk a hétvégén?

2014.03.22. 09:37 - pitypalang

Szombatra ragyogó napsütés, tavaszi meleg várható, úgyhogy érdemes kinti programokat szervezni. Vasárnaptól már jön a csapadék, ami viszont a kertünknek tesz jót.

DSC_0356.JPG

- Még mindig duggatható a fokhagyma, ültethetünk krumplit, tormát. Folyamatosan vethetjük a retket, spenótot, tépősalátát.

- Az áttelelt dézsás növényeket vizsgájuk át, nem támadta-e meg a levél-vagy a pajzstetű. Levéltetű ellen segíthet a szappanos lemosás (1 liter vízhez 1 evőkanál szappan), a pajzstetű a a paraffint nem kedveli. Ha nincs sok pajzstetű a növényen, olajos fültisztító pálcával simogassuk le őket.

- Most van itt a kaktuszok és pozsgások átültetésének ideje is, ilyentájt picit több locsolást is meghálálnak. De azért csak óvatosan a vízzel!

- A zöldülő vagy frissen kihajtó növényekre a csigák is rástartolnak, érdemes nyitott szemmel járni a kertben és begyűjteni a kis dögöket.

A Víz Világnapja (március 22.) alkalmából egész hétvégén érdeke, izgalmas programok lesznek országszerte. Pl. a Fővárosi Állat- és Növénykertben ma a vízi állatoké a főszerep, de a Fővárosi Vízművek is kivonul infomobil kiállítóbuszával, ahol az érdeklődők megtudhatják, mi minden kell ahhoz, hogy a csapból tiszta, iható víz folyjon. További programok itt.

Szintén a vízzel kapcsolatban szombaton 14 órakor Budapesten izgalmas nyomozás indul a Duna mentén: egy gyilkossági ügy felderítése közben Budapest rejtett kincseire is rácsodálkozhatnak a résztvevők. Kezdés a Batthyány téren, részletek itt.

10-16 óráig megnyitja kapuit a Rákosszentmihályi víztároló medence, ami igazi kuriózum az egész családnak, akár építészet, akár a víz érdekli a látogatókat. Részletek itt és a képre kattintva.

rakosszentmihaly21vretus.jpg

Országszerte a víz jegyében telik a hétvége (és itt nem csak a vasárnapi esőre gondolunk…), mindenki találhat a lakhelyéhez közel valami izgalmasat. Érdemes böngészni itt.
Természetesen ez a hétvége sem múlhat el medvehagyma nélkül: aki a Mecsek környékén jár vasárnap, 9-kor csatlakozhat a Bonyhádról Sötétvölgybe induló túrához. Részletek itt.

Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg az egész hétvégén látogatható Gardenexpóról sem, ahol jó kis tavaszi hangulat várja a látogatókat. Az előre regisztráló vendégek között ezt a kerti bútort sorsolják ki, de van ennél szebb is a helyszínen.

P1020622.JPG

Meg rengeteg orchidea, agyag is meg igazi, elég jutányos áron. Kertészeti könyvek nagyon olcsón is kaphatók, de aki költeni szeretne, az sem marad boldogtalan: van jakuzzi, szauna, konyhai csodasütő- meg keverőgépek. A szemfüleseknek ennivalóra nem is kell költeni, ha bírják a kóstolókon kínált fagyi-palacsinta-olajos kenyérfalatka kombót. Gyerekeket is érdemes vinni, a mini kalandparkban jól elszórakoznak majd. További részletek itt.

Szép hétvégét!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel és csatlakozz a Kapanyél Facebook-közösségéhez!

Szólj hozzá! Címkék: tavasz programajánló kert medvehagyma víz világnapja gardenexpo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása