Mit csináljunk a hétvégén?

2012.06.30. 08:30 - pitypalang

Visszatért a sivatagi időjárás, azzal a különbséggel, hogy itt éjjel sincs hideg. A hétvégi teendőket is ehhez kell igazítanunk: kora reggel a legjobb elvégezni a betervezett munka nagy részét.

Cser-tó (P. Kovács Ágnes).jpg Fotó: P. Kovács Ágnes

- Ha valaki mostanában készül nyaralni, a kúszónövényeket elutazás előtt célszerű ellenőrizni, esetleg még egyszer felkötözni. A gyepet már ne trágyázzuk, mert fokozza a növekedést.

- A gyümölcsfákat folyamatosan figyeljük: a fagy sajnos a legtöbb helyen elvégezte a ritkítást, de a gombás betegségek sem kímélik az ágakat. A fertőzött részeket vágjuk le és égessük el, akárcsak a penészes gyümölcsöket.

- Ha vesszőszúnyog támadta meg a málnát, a fertőzött hajtásokat a föld színéig vissza kell vágni.

- Vethetünk karalábét, céklát, cukkinit, borsót, bazsalikomot. Ez utóbbi szereti a napot és a vizet, ne hagyjuk kiszáradni. Az évelő fűszernövényeket már kezdhetjük betakarítani és szellős, árnyékos helyen szárítani.

Akinek nincs saját kertje, de szívesen kipróbálná ezt az életmódot, Kecskemét közelében 3 napig részt vehet egy ökogazdaság mindennapjaiban. Az aktív nyaralás részletei itt.

A meggy és a méz kedvelőinek pedig ezen a hétvégén Szank ad otthont. Az ilyen programoknál általában szokásos falusi dáridó mellett a látogatók megismerhetik a helyi meggytermelők és méhészek termékeit. Részletek itt.

Egyébként meg pihenés, lehetőleg víz mellett. Például a fenti képen látható Cser-tó partján.

Jó hétvégét!

Szólj hozzá! Címkék: programajánló fűszernövény gombabetegség mit csináljunk a hétvégén

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása