Programajánló

Díszkert 2012

2012.04.25. 10:00 - pitypalang

Jubileumi hétvégére készülnek a Budai Arborétumban. Április 27-29. között immár 25. alkalommal rendezik meg a tavasz legnagyobb kertészeti szakkiállítását és vásárát, idén Corvinus Díszkert néven.

A hétvégére gyönyörű nyári időt jósolnak, így a kiállítás egyben nagyszerű családi program is lehet, mert biztosan mindenki talál magának kedvére való időtöltést. A helyszín eleve biztosíték egy kellemes sétára, közben az érdeklődők megismerkedhetnek az arborétum történetével, a japán díszcseresznye- és az orgona-fajtagyűjteménnyel.

A pénteki szakmai nap előadásai mellett - ahogy eddig mindig - most is lesz kaktusz-, orchidea- és bonszajkiállítás, beszerezhetjük a még hiányzó fákat, cserjéket, virágokat, pótolhatjuk a kifagyott palántákat. Szakmai tanácsokat is kérhetünk, beteg növényünket akár magunkkal is vihetjük, így könnyebben tudnak segíteni a szakértők. Kertünk kialakításához, további szépítéséhez kerttervezők, tájépítők egyedi munkáiból meríthetünk ötleteket.

Ma már nincs kiállítás kézműves és bioélelmiszerek nélkül, úgyhogy ezek hívei se mennek haza üres kézzel. A Mesterségek utcájában kézműves portékák, a Borúton magyar pincészetek nedűi várják a látogatókat. A pálinka- és sörfőző bemutatókra előzetes jelentkezés szükséges itt, de talán még nem csúsztunk le róla.

Az ifjú palánták ökojátszóházban múlathatják az időt, a még eladósorban lévő leánykák pedig egyedi tervezésű esküvői ruhák és hozzájuk kötött csokrok között álmodozhatnak. Ez persze már elkelt asszonyoknak sem tilos!

A játékos kedvű látogatók szombaton és vasárnap tombolán értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Nyitvatartási idő: 9-19 óráig

Egyéb tudnivalók itt.

1 komment Címkék: programajánló díszkert budai arborétum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czauner Péter · http://kapanyel.blog.hu 2012.04.28. 22:29:41

Több a kajaárus, mint a minőségi növénnyel házaló, viszont mindenkinek ajánlom a borostyánkerti bemutatót, kár hogy az arborétumból kiköltöztek Soroksárra a borostyánosok.
süti beállítások módosítása