Mit csináljunk a hétvégén?

2011.12.17. 08:05 - pitypalang

A hétvégére elég vacak időt jósolnak: viharos szél, eső, hó, ennek ellenére van néhány program, melyeket érdemes beilleszteni az év végi hajrába.

A Tatai Vadlúdsokadalmat már népszerűsítettük a Kapanyélen, de ma újabb vadlúdlesre hívják az érdeklődőket, mert a tatai Öreg-tó elmúlt 30 éves történetében még nem volt példa arra, hogy ilyen madártömeg érkezett volna ide. Idén most már közel 50 ezer vadlúd éjszakázik a tavon, és ha ehhez hozzávesszük a mintegy 2500 récét, 4000 sirályt és 8000 varjút, akkor beláthatjuk, hogy ilyen lenyűgöző látványban ritkán lehet részünk!

A reggeli kirepülésről már lekéstünk, de délután 3 órától még gyönyörködhetünk a behúzásban, úgyhogy aki  arrafelé jár, vagy nem rest ezért Tatára utazni, ne hagyja ki!

A Nagytétényi Kastélymúzeumban a hagyományos karácsonyi vásár mellett kortárs iparművészek által feldíszített fenyőkben gyönyörködhetünk, ma délelőtt karácsonyi koncertet hallgathatnak az érdeklődők, délután 3-kor pedig a méhek és a méz szerepéről tartanak előadást.

Gyenesdiáson pedig a gesztenye és a mézeskalács a főszereplő az utolsó adventi hétvégén. A Községháza előtti téren sült gesztenyével és forralt borral várják a látogatókat. Részletetes program itt.

Szép hétvégét! 

Szólj hozzá! Címkék: programajánló méz gesztenye vadlúdsokadalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása