Programajánló: Tihanyi Levendulafesztivál

2011.06.24. 06:36 - pitypalang

Ez a hétvége nagyon eseménydúsnak ígérkezik, csak győzzünk választani! A Balatonra készülőknek vagy már ott nyaralóknak érdekes - és főleg illatos - program lehet a tihanyi Levendulafesztivál.

A tihanyi Csúcshegy oldalában található az Őslevendulás, mely neve ellenére nem annyira régi: 1926-ban Bittera Gyula - korának neves gyógynövényszakértője - kitalálta, hogy francia mintára megpróbálkozik a levendula termesztésével itthon is. 

A június-július fordulóján virágzó, tízhektárnyi levendulaültetvény különleges látnivaló a Balaton partján. A virágzás idején rendezik meg minden évben a Levendulafesztivált, idén június 25-26-án. A látogatók szakemberek kalauzolásával nézhetik meg a Levendulamezőt, megismerkedhetnek a levendula termesztésének és feldolgozásának hagyományaival, kézműves foglalkozások aktív résztvevői lehetnek.

A részletes programhoz kattints ide. Jó szórakozást!

1 komment Címkék: fesztivál tihany levendula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ondol 2011.06.24. 10:45:07

Én magról keltettem levendulát. Már 2 éve kiültettem a kertbe, az egyik kis domboldalra, félkörívesen. Mostmár egyenletesen egyforma magasságú lett a metszés által, és szép tömött.

Ültettem máshova is, de a kövesebb talajon díszlik a legjobban. Most tervezek közé ültetni valami zöldebb, színesebb bokrokat, imide amoda, mert amíg nem virágzik a levendula, addig olyan kis szomorú zöld a színe. Virágzáskor nagyon szép ez a félkörív.

Szal érdemes magról keltetni, pláne ha több bokorra van szükség.
süti beállítások módosítása