Mit csináljunk a hétvégén?

2011.05.07. 07:45 - pitypalang

A múlt hétvégén a sok eső miatt legfeljebb esernyővel lehetett kertészkedni, úgyhogy most van mit tenni. A gyomok és levéltetvek persze nagyon élvezték a párás időjárást, alaposan körbe kell nézni a kertben.

Lássuk hát a teendőket:

- A szamócatövek köré terítsünk szalmát, így később a gyümölcs nem szennyeződik be földdel.

 

- Egynyári virágokat is vethetünk már, pl. oroszlánszájat, napraforgót, körömvirágot, pillangóvirágot.

- A hagymás virágokat hagyjuk visszahúzódni, csak az elszáradt leveleket távolítsuk el, hogy elég erőt tudjanak gyűjteni a következő évi virágzáshoz.

- A téli káposztaféléket minél korábban vetjük el, annál erősebb lesz a növény a tél előtt.

- Időszerű a káposzta, karalábé, póréhagyma, saláta és zeller kiültetése.

- Legyünk résen, mert májusban jelenik meg a legtöbb kártevő! A hagymalégy, répalégy, hagymamoly, káposztalégy stb. jól távol tartható a növényektől, ha 2-3 hétig fátyolfóliát terítünk a fiatal növényekre, így a kártevők nem tudják lerakni petéiket.

- És persze folyamatosan gyomlálni kell, mert a fokozatosan melegedő időt a gazok is szeretik!

Ennyi talán elég lesz erre a hétvégére. Most úgy néz ki, kicsit csípős időben, de ragyogó napsütésben szöszmötölhetünk. Jó munkát!

Szólj hozzá! Címkék: május kártevők kerti munkák gyomnövények

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása